»
Noutati si Proiecte » Noutati / Evenimente » Lansare proiect ”Tabere de creație meșteșugărească și de relaxare prin joc” la atelierul ASDR Dezmir

Lansare proiect ”Tabere de creație meșteșugărească și de relaxare prin joc” la atelierul ASDR Dezmir

Proiectul ”Tabere de creație meșteșugărească și de relaxare prin joc”este implementat de ASDR Dezmir in perioada iunie-septembrie 2016, în parteneriat cu Primăria Apahida și este cofinanțat parțial de Consiliul Județen Cluj. Pentru finanțare se vor folosi și sumele atrase de la persoanele care au direcționat spre ASDR 2% din impozitul datorat statului.
 
Se vor organiza 2 serii de tabere de zi, de cate 5 zile/serie, cu 8 ore/zi.
 
Seria 1 (11 iulie – 15 iulie 2016)
Seria 2 (25 iulie – 29 iulie 2016)
 
In 11 iulie 2016, la deschiderea taberei, au participat parinti ai participantilor, reprezentanti ai Consiliului Local si ai Primariei Apahida, instructorii, echipa ASDR. Asociatia Artistilor Plastici din judetul Cluj a organizat cu aceasta ocazie o expozitie cu lucrarile a 4 artisti din asociatie. Unul dintre acestia este domnul Stefan Tucudean, fiu al satului Dezmir si instructor in tabara, la atelierul de olarit.
  
Pe parcursul celor 5 zile de tabara copiii vor participa la ateliere de lucru (pictura, tesut, olarit, cusut, bucatarie) indrumati de instructori priceputi, se vor  juca impreuna cu animatoarea taberei jocuri vechi si noi, isi vor face prieteni  noi si se vor relaxa. Copiii vor avea ocazia sa se intalneasca cu persoane in varsta din satul Dezmir care le vor povesti despre jocurile copiilor din satul vechi, despre jucariile cu care se jucau, despre scoala din satul vechi. Zilnic vor primi o gustare si o masa calda. Participarea este gratuita.
 
Pe parcursul proiectului se va realiza o brosura cu descrierea activitatilor din tabara si cu descrierea unor jocuri din satul vechi.