»
Noutati si Proiecte » Noutati / Evenimente » Ziua Mondială a Femeii din Mediul Rural sarbatorita la Dezmir si oaspeti de seama in atelierul ASDR

Ziua Mondială a Femeii din Mediul Rural sarbatorita la Dezmir si oaspeti de seama in atelierul ASDR

Vineri, 14 octombrie, echipa ASDR a marcat Ziua Mondială a Femeii din Mediul Rural  (15 octombrie) prin  organizarea unei intalniri cu femei din satul Dezmir, la atelierul ASDR. S-au rememorat, printr-o prezentare cu poze, aspecte de la evenimentele organizate de asociatia noastra, incepand cu anul 2007, pentru a sarbatori Ziua Mondială a Femeii din Mediul Rural. Deasemenea s-a inceput pregatirea  unei expozitii intitutala ”Dezmir – satul cu multi ceferisti altadata”.  Simpaticele femei din Dezmir, adevarate ”tezaure umane vii” ne-au povestit si despre un obicei stravechi din Dezmir - ”Cautatul cu ciubarul” - care se practica pentru a se prinde hotii care furau din casele si gospodariile dezmirenilor.
 
La intalnire au mai fost prezenti: domnul primar Grigore Fati, doamna viceprimar Ilinca Craciunas si domnisoara invatatoare Alexandra Dobra de la scoala Dezmir, care, alaturi de echipa ASDR, au felicitat femeile prezente la intalnire.

 
O surpriza deosebita ne-a facut reprezentanta Fundatiei World Vision Cluj, doanma Mihaela Nabar, care ne-a vizitat atelierul impreuna cu oaspeti de seama:  patru ambasadori străini: E.S. Dl  Dimitris Hatziargyrou  - ambasadorul Ciprului, E.S. Dl. Derek Feely - ambasadorul Irlandei, E.S. Dl. Marcin Wilczek - ambasadorul Poloniei, E.S. Dl Ján Gábor - ambasadorul Slovaciei; reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti, reprezentanta Agentiei de Dezvoltare Nord-Vest. S-a ales atelierul ASDR spre a fi vizitat ca un exemplu de rezultat sustenabil al unui proiect POSDRU. Reamintim ca atelierul a fost renovat si s-a facut separarea de scoala Dezmir in cadrul proiectului POSDRU ”Atelierul de mestesuguri”, proiect in care ASDR Dezmir a fost partener cu Fundatia World Vision.

 
Toata lumea prezenta la intalnire a gustat cu placere din bucatele traditionale gatite si servite de femei din echipa ASDR Dezmir – doamnele Livia Filip, Jeni Pop, Claudia Ioncu si Viorica Rusu si de doamna Rodica de la Rapid Stef catering din Sannicoara.