»
Noutati si Proiecte » Proiecte » Promovarea bucătăriei tradiționale specifică satelor

Promovarea bucătăriei tradiționale specifică satelor

Culegerea de rețete din bucătăria tradițională transilvană a fost realizată în cadrul proiectului Phare ”Deprinderea secretelor bucătăriei – o șansă pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural”.
Pe perioada derulării cursurilor de calificare de bucătari și de ospătari, organizate în cadrul proiectului, cursanții au cules rețete de bucate din zonele lor. 
Rețetele sunt împărțite pe comune, pe 3 categorii: 1 - Ciorbe, supe; 2 – Aperitive, mâncăruri, fripturi; 3 – Prăjituri și alte dulciuri. Pentru fiecare comună sunt enumerate și elemente de atracție turistică, elemente pe care cursanții le-au scos în evidență.
Culegerea cuprinde 240 de rețete de bucate.

http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/foto-retetele-bunicii-culese-banieuropeni-intr-o-carte-bucate-1_5243165dc7b855ff56c52f55/index.html