»
ASDR » Prezentare

Satul Dezmir ClujAsociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale – ASDR

Misiunea asociatiei este sa gaseasca, sa promoveze, sa implementeze modalitati de sprijinire a dezvoltarii comunitatilor rurale, prin atragerea in actiunile asociatiei a persoanelor provenite din mediul rural, sau care au legatura cu mediul rural. ASDR isi propune sa creeze o punte intre cei ramasi si cei plecati de la sat, pentru ca impreuna sa realizeze schimbari pozitive in comunitatile rurale, pastrand totodata valorile, frumusetile, traditiile satelor.

Asociatia a fost fondata in noiembrie 2004 si inregistrata oficial in ianuarie 2005.

Asociatia functioneaza in baza prevederilor O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii ca persoana juridica romana, de drept privat, fara scop lucrativ sau patrimonial, independenta si neguvernamentala.

Inregistrata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor prin Incheierea civila nr. 21 / 05.01.2005 a Judecatoriei Cluj.
Cod de inregistrare fiscala(CIF): 17102676.


Obiective strategice (inscrise in statutul asociatiei):

O1) „sa puna in evidenta frumusetile si valorile satelor romanesti, sa contribuie la pastrarea si valorificarea lor, sa reinvie traditiile specifice diverselor zone rurale”

O2) “sa gaseasca resurse si sa acceseze  programe care se refera la zonele rurale pentru a contribui la ameliorarea calitatii vietii populatiei rurale”

O3) ”sa informeze si sa consilieze populatia rurala in probleme diverse”

O4) ”sa sprijine diversificarea activitatilor rurale si sa promoveze antreprenoriatul”.

O5) “sa identifice, sa mediatizeze problemele populatiei rurale, sa promoveze principiul sanselor egale si sa lupte impotriva marginalizarii populatiei din zonele rurale

O6) ”sa stimuleze si sa incurajeze actiunile populatiei rurale care contribuie la dezvoltare durabila, sa promoveze voluntariatul”

O7) "sa stabileasca parteneriate cu localitat
i din UE si sa faciliteze aplicarea celor mai bune practici pentru dezvoltarea rurala "

Spatii utilizate de ASDR in satul Dezmir

  • In 2007 ASDR a primit, spre folosinta (in regim de comodat), de la Consiliul Local Apahida, spatiu pentru sediu, in cladirea primariei din Dezmir. In aceasta locatie s-a amenajat o sala de curs dotata cu mobilier si calculatoare.
  • Deasemenea, in 2012 ASDR a primit, spre folosinta (in regim de comodat), de la Consiliul Local Apahida, spatiu pentru amenajarea unui atelier de mestesuguri  in cladirea scolii din Dezmir.
Cursuri Formare Profesionala Dezmir   Atelierul de Tesut Dezmir
Sala de curs   Atelierul de tesut
  • Din anul 2010 ASDR este membu titular in  "Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare si Incluziune Socialawww.prois-nv.ro
     
  • Din anul 2010 ASDR este membru in Grupul de Actiune Locala – GAL Somes Transilvan www.galsomestransilvan.ro
     
  • Deasemenea ASDR este membru fondator in Asociaţia Patronala a Furnizorilor de Formare Profesionala din Romania (infiintata în 2011) www.apffp.ro